200 standhouders - 40 gratis lezingen & workshops - 10 auteurlezingen

Schrijf je alvast in voor de lezingen, zodat je zeker bent voor een plekje in de lezing van je favoriete gastspreker! Kosten bedragen €5,– per lezing (dit is exclusief toegang van de Lotusbeurs).

Je kunt hier kaarten bestellen: http://www.lotusbeurs.nl/kaartverkoop-2017/

Hieronder kun je zien welke gastsprekers dit jaar een lezing zullen geven. Druk op meer info om meer te lezen over de spreker en zijn/haar lezing.

Iepenzaal

TijdTitelSprekerBedrijfZaalMeer info
11:00De Vibe - Hoe je positiever door het leven kunt gaanMark VerheesGastspreker: Let op toegang: € 5IepenzaalMeer info
12:00Heilige relaties, heilige sexualiteitTon van der KroonGastspreker: Let op toegang: € 5IepenzaalMeer info
13:00Zin & Onzin over LiefdeRoy MartinaGastspreker: Let op toegang: € 5IepenzaalMeer info
15:00Als liefde niet voldoende is…dr. Gert SchuitemakerGastspreker: Let op toegang: € 5IepenzaalMeer info
16:00De kracht van Liefde, Vrede & Harmonie door Maya MackieMaya MackieGastspreker: Let op toegang: € 5IepenzaalMeer info

Wilgenzaal

TijdTitelSprekerBedrijfZaalMeer info
11:00Van Angst naar LiefdeCees IngelseGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info
12:00De wereld draait om jou (en dat is niet egoïstisch)Philo HermansGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info
13:00De magie van de LiefdeGeert KimpenGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info
14:00LiefdesfrequentieEvelien FokkerGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info
15:00De Write wayChristine PannebakkerGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info
16:00Wie ben jij in de liefde?Ellen DuimGastspreker: Let op toegang: € 5WilgenzaalMeer info

Iepenzaal

Mark Verhees

Gelukkige mensen zijn gezonder, leven langer en gunnen gul. Ze zijn creatiever, energieker en succesvoller. Ze verdienen meer en genieten schaamteloos. En geluk kun je leren.

De Vibe deelt de nieuwste inzichten uit de positieve psychologie, geeft praktische toepassingen en vertelt het persoonlijke succes en verdriet van Mark Verhees. Het boek neemt je mee op een prikkelende ontdekkingsreis. 

Ontwikkel een positieve focus, train jouw succesgeheugen, creëer een geluks-stemming en wordt beloond door het leven.

Mark Verhees is manisch positief. Meer dan 500.000 mensen volgen zijn ‘Voor Positiviteit’. Zijn quotes, scheurkalenders, boeken, trainingen en online-programma’s hebben honderdduizenden mensen blijvend positief beïnvloed.

‘Mark Verhees is een van de mooiste mensen die ik ooit ontmoette. Hij is het levende bewijs van de kracht van positiviteit. Ook als het even niet meezit. Een lekker geschreven, bloedeerlijk en wijs boek dat je jezelf en iedereen om je heen gunt. Vol liefde, hoop en pittige kicks in the butt. Lees de Vibe en ervaar geluk als levenslange beloning.’ (Christine Pannebakker, schrijver Het Mama masterplan, Vrouwenpower en De week)

Ton van der Kroon

Ton van der Kroon
Heilige relaties, heilige sexualiteit

Onlangs verscheen het nieuwste boek van Ton van der Kroon, auteur van meer dan 10 boeken over persoonlijke ontwikkeling; Heilige Relaties, Heilige Sexualiteit. In dit boek verbindt hij door middel van verhalen, tantrische oefeningen en inzichten uit diverse spirituele tradities het 'seksuele' met het 'heilige', een verbinding die zoveel eeuwen lang ontkracht en ontkend is geweest. Op de Lotusbeurs zal hij een meditatie c.q. lezing geven als een introductie op dit spannende en intieme onderwerp. Zoals hij schrijf in het voorwoord: 'Ik ben een ervaringsdeskundige; veel ervaring, weinig deskundig. Juist door het vallen en opstaan heb ik geleerd over relaties en de magische kracht ervan. Het is een snelweg tot spirituele ontwikkeling en het leert ons compassie, inzicht en begrip te hebben, zowel voor de ander, als voor onszelf.' Laat je meevoeren op een intense ontdekkingstocht naar de diepste roerselen van je eigen ziel.

Uit het boek:

"Aan het begin van dit watermantijdperk wordt de deur naar universele liefde weer opengezet. Dat betekent dat er een grote bevrijding en verlossing kan plaatsvinden. Veel geliefden zijn daarvoor als het ware pioniers; uitverkorenen om samen een heilige relatie vorm te geven en de poort te openen van het heilige hart. Achter het gewone hart ligt het mystieke hart. Zodra je je eigen emoties - je boosheid en verdriet, je onvermogen en hulpeloosheid - onder ogen durft te zien, kom je uit bij een mystieke liefde. Als die liefde de wereld in kan stromen beïnvloedt dat de geschiedenis van de mensheid. Zo draag je bij aan een veld van transformatie van donker naar licht en belichamen jullie de energieën van Jezus en Maria Magdalena, die samen het voorbeeld van een heilige relatie vormden. Doordat beiden hun eigen kracht en hun eigen pijn droegen openden ze een poort naar een enorm grote liefde. In feite worden deze energieën van universele mannelijkheid en vrouwelijkheid weer terug op aarde gebracht door vele liefdesstellen. Dat betekent dat de christuskracht zich opnieuw aan het manifesteren is, zowel in mannen als in vrouwen. Ben je bereid om je met elkaar te verbinden in deze heilige relatie, elkaar te eren en onvoorwaardelijke liefde te geven? Wat is daarop jullie antwoord?"

TON
Ton van der Kroon reisde jarenlang over de hele wereld op zoek naar oude spirituele tradities en sjamanistische wijsheid. Hij begeleidt workshops, spirituele reizen en is  auteur van tien boeken over persoonlijke ontwikkeling. 28 jaar geleden introduceerde hij het mannenwerk in Nederland en schreef het boek 'de terugkeer van de koning.' Andere boeken van zijn hand zijn 'Boek der Liefde, de Mystieke Roos, De Zevende Poort, Het labyrint van de Tijd, de Meesters van Shambhala, en Lichtwerkers gevraagd!. In Andalusie organiseert hij het jaarlijkse Maria Magdalena Festival (17-23 juli 2017)  en in Jericho in de dode Zee vallei organiseert hij komend jaar de dertiende Healing Conferentie, een internationale bijeenkomst voor healers van over de hele wereld. ( 2-7 mei 2017) Op het schrijversplein kun je hem persoonlijk ontmoeten, en een boek laten signeren.
Voor meer informatie over zijn werk, kijk op www.tonvanderkroon.com

Roy Martina

Drs. Roy Martina
Zin & Onzin over Liefde …
Deze lezing gaat over wat liefde is. Roy is bevriend met Jasmuheen, een vouw uit Australië die ruim 20 jaar leeft van het licht en hij heeft zelf ook 6 maanden geleefd van alleen licht, van Universele liefde. In deze periode heeft hij ervaren wat het is om je over te geven aan liefde, om liefde te worden en wat liefde niet is. Er bestaan veel misvattingen over de term liefde, hij zal bijvoorbeeld praten over waarom je niet kunt zeggen: “Ik hou van mezelf”, want wie is de Ik en wie is de Zelf? Als iedereen liefde is, waarom ervaren we dat niet zo? Hij zal ingaan op de vragen van het publiek en praktische tips geven die levensveranderend kunnen zijn. Samen met zijn vrouw heeft hij de Heart Healing Revolution gecreëerd en ondertussen zijn meer dan 100.000 mensen door dit gratis proces gegaan om hun hart te bevrijden van constricties die je capaciteit om lief te hebben verminderen.  Het belooft een interessante lezing te worden.

Roy Martina, 63 jaar, heeft zijn leven gewijd aan Sport, Spiritualiteit, Holistische Geneeskunde en Research. Zijn laatste boek is StressVrij leven. Op zijn website beantwoordt hij allerlei vragen van mensen op zijn kanaal Roy Martina TV. Hij heeft 3 jaarprogramma’s gecreëerd: Leven vanuit je Hart, Persoonlijke Meesterschap en Succes Gewoontes om Onstopbaar te worden.

dr. Gert Schuitemaker

Als liefde niet voldoende is …
Soms is liefde niet voldoende om een kind op de wereld te zetten. Dan zijn kunstgrepen nodig, zoals IVF. Maar dit gaat niet altijd goed, zoals we inmiddels weten. Intussen lopen de wachtlijsten op. Weinig mensen bedenken tijdens het wachten dat ze misschien eerst nog andere dingen kunnen proberen, zoals voeding en voedingssupplementen. Verschillende supplementen kunnen werkzaam bij verminderde vruchtbaarheid, zowel bij vrouwen als bij mannen. Maar geen gynaecoloog die het vertelt. En zo zijn er nog veel meer onverwachte effecten van suppletie. Daarom: ‘Eerst voeding, dan medicijnen’.

Dr. Gert Schuitemaker is (niet praktiserend) apotheker en doctor in de Geneeskunde. Begin jaren tachtig introduceerde hij in Nederland de orthomoleculaire geneeskunde, zoals gedefinieerd door tweevoudig Nobelprijswinnaar dr. Linus Pauling. Schuitemaker is auteur van vele boeken en hoofdredacteur van het consumententijdschrift Fit met Voeding en het vakblad ORTHOmoleculair Magazine.
Voor meer informatie: www.ortho.nl

Maya Mackie

Volg de oproep van jouw ziel en draag bij aan een wereld van liefde, vrede en harmonie. Liefde, vrede en harmonie begint bij het openen van ons hart en onze ziel en het leren leven vanuit soulfulness. Daarna kan liefde, vrede en harmonie in ons bewustzijn, in ons lichaam en in de wereld volgen.
Maak kennis met de kracht van de soul song ‘Love Peace Harmony’ en de Love Peace Harmony Movement en krijg krachtige tools in handen voor het bevorderen van gezondheid, geluk en succes voor jezelf en anderen. De lezing is in het Engels en wordt ingeleid en vertaald door Harriët Bleijendaal. Maya Mackie is sinds haar tienerjaren geïnteresseerd in spiritualiteit en in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Zij heeft haar leven toegewijd aan het helpen van mensen om zichzelf te leren kennen en hen te bekrachtigen om anderen te helpen. Maya’s compassievolle benadering heeft velen geholpen hun levensuitdagingen te overwinnen. Het hart van Harriët Bleijendaal gaat uit naar anderen, zodat zij gezond, gelukkig en succesvol kunnen zijn en het ware doel van hun leven kunnen ontdekken. Ze brengt mensen in contact met de ziel en leert hen hoe ze hun gezondheid en succes kunnen behouden en bevorderen. Het Soulfulness Center Nederland gaat ervan uit dat mensen het vermogen hebben om gezond, gelukkig en succesvol te zijn, als ze weten hoe ze de bron van wijsheid en kracht in zichzelf kunnen aanboren en gebruiken. Het Soulfulness Center brengt mensen met deze kracht in contact via een gevarieerd aanbod van workshops en trainingen. Het stelt mensen in staat hun gezondheid, geluk en succes in hun leven te behouden en te voeden.

Wilgenzaal

Cees Ingelse

Van angst naar liefde:

“A miracle is a shift in perception from fear to love” (Marianne Williamson)

Volgens de universele wet van aantrekking geldt het principe: “waar je je aandacht op richt, daar krijg je meer van”. Angst creëert meer angst en liefde creëert meer liefde, zo simpel is dat!

Willen we echter in liefde leven, dan vereist dit moed, vertrouwen, openheid en transparantie.

Het vergt moed om over alles wat je moeilijk vindt te praten en open te zijn naar de ander.
Dit is een uitdaging in vele relaties.

Hoe vaak houd je moeilijke dingen in jezelf om niet afgewezen te worden of om je beter voor te doen dan je denkt? Of durf je jezelf niet helemaal te laten zien, omdat je bang bent voor het oordeel van de ander? Of denk je dat je niet goed genoeg bent?

Uit angst ga je op zoek naar veiligheid en zekerheid bij de ander, terwijl je dit paradoxaal genoeg alleen kunt vinden in jezelf.
Je gaat geen echte verbinding aan, omdat je bang bent voor afwijzing of om weer gekwetst te worden.
Je creëert achterdeurtjes, waar je naartoe kunt vluchten als het toch niet lukt in je relatie.
Of je durft jezelf niet helemaal te laten zien aan de ander, in al je kwetsbaarheid en openheid.

Door volledig open- en aanwezig te zijn toon je je ware zelf aan de ander en kan de liefde bloeien.
Zo maak je jezelf vrij en keer je terug naar de bron van liefde die jij in essentie bent.

Wanneer je hart het wint van de angst, dan komen wonderen als vanzelf in je leven!

In deze lezing neem ik je mee in mijn persoonlijke reis van angst naar liefde en toon ik je de lessen die ik onderweg leerde.
-------------------------------------------------------
Cees Ingelse is trainer, creatiecoach en oprichter van de Move 2 Miracles Academy. Hij geeft o.a. trainingen in overvloed, rijkdom, creatie, emotionele vrijheid, liefde en het vinden van je levensmissie.
Als één van de eerste trainers in Nederland gaf Cees workshops en trainingen in The Secret & The Law of Attraction. Zijn interactieve en succesvolle workshop “The Secret in actie!”  werd belicht in diverse media.

www.Move2Miracles.com

Philo Hermans

Trainer, coach, inspirator.
Managing Partner CuriousYou

Philo, getrouwd met Jan, moeder van Karel, Malou en Pim, schoonmoeder van David en Semra en oma van Diano en Miko werkte meer dan 30 jaar in communicatie als bladenmaker (Sanoma, o.a. hoofdredacteur TIP culinair), directeur BJ/Media, (uitgever van media voor bedrijven), account director interne communicatie (o.a. Albert Heijn, Etos en Gall& Gall, KPN, NS) als interim communicatie strateeg (ABN Amro, NPO). IN 2014 richtte ze samen met Linda Eriksen CuriousYou op. Hét retail & brands agency vol energie. CuriousYou houdt zich bezig met groei en duurzame verandering van (retail) organisaties en merken. En is continue op zoek naar hoe zij waarde kunnen toevoegen. Het geheim: onuitputtelijke energie!

Philo is daarbij de drijvende kracht achter het bedrijfsonderdeel coaching & training. Het doel van deze peiler is ondersteuning te bieden aan medewerkers in bedrijven. Immers, doen waar je goed in bent en daar nog beter in worden maakt mensen gelukkiger en meer betrokken. Investeren in de groei van medewerkers is daarom heel waardevol. Staan medewerkers in hun kracht? Is er ruimte voor nieuwsgierigheid, fun, creativiteit en innovatie?
CuriousYou helpt bedrijven en individuen bij een duurzame verandering middels in-company trainingen, workshops en personal coaching. 

Parallel aan deze carrière ontwikkeling, geïnitieerd door een bijna-vliegtuigcrash, ging Philo door een proces van persoonlijke ontwikkeling en transformeerde zichzelf van stressvolle workaholic tot een relaxte vrouw die nog steeds hard kan en wil werken. Ze staat met beide benen op de grond en schreef een boek over dat persoonlijke proces en wat het betekende voor haar gezin, werk en lijf. De titel van het boek: De wereld draait om jou (en dat is niet egoïstisch)
Het sluit aan op haar persoonlijke motto: zorg eerst goed voor jezelf. Daarna kun je pas echt goed voor een ander zorgen.

Dat is ook de aansluiting op het thema ‘Liefde’ van de Lotusbeurs. Eerst liefde voor jezelf ontwikkelen, in je kracht staan en van daaruit de verbinding zoeken èn vinden met anderen. Philo is praktisch ingesteld en haar lezing zal ook gelardeerd zijn met veel praktische tips voor de praktijk van elke dag. Bovendien zal er alle ruimte zijn om vragen te stellen.

Zie www.curious-you.nl

" target="_blank">http://www.curious-you.nl">www.curious-you.nl

Geert Kimpen

DE MAGIE VAN DE LIEFDE.
Door Geert Kimpen.

Naar aanleiding van zijn gelijknamige boek “De Magie van de Liefde”  trekt Geert Kimpen het land in met een lezing. Een inspirerende lezing over; de liefde. Met verve, humor, persoonlijke verhalen en tal van inzichten over de liefde, neemt hij u op sleeptouw.

Geert onthult de zes wetten van de liefde. Inzichten die je helpen liefde in je leven te vinden en waarmee je je liefdesleven een boost kunt geven. Zo kun je je lot in eigen handen nemen en voelt het niet alsof de liefde je alleen maar overkomt.

Magische inspiratie over het onderwerp waarover we ’s nachts allemaal wel eens wakker liggen… de liefde!

Evelien Fokker

Evelien Fokker – Liefdesfrequentie

"Evelien raakt je vanuit haar zijn. Aandachtig, gepassioneerd en bevlogen creëert ze kunstwerkjes van liefde en ontspanning. Geoefende vingers, verbonden met een hart dat weet wat het komt brengen in de wereld; dat voel je."

Evelien Fokker inspireert. In haar begeleiding gebruikt zij muziek en yoga ter verdieping van persoonlijke ontwikkeling gericht op bewustwording en transformatie. Ze stemt van nature af op de aanwezigen en op wat er nodig is. Haar aanstekelijke enthousiasme en energie resoneert in alles wat ze doet. Als organisatiepsycholoog, coach, muzikant en yogadocente combineert zij haar passies en maakt zij iedere bijeenkomst uniek en toonaangevend.

Naast haar coachpraktijk ‘De Gevoelige Snaar’ is zij verbonden aan De Baak, Het Eerste Huis en Ludens; bedrijven gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling (o.a. leiderschap en talent).
In binnen- en buitenland verzorgt zij workshops, lezingen en retraites. Op festivals en beurzen brengt zij spelenderwijs het publiek van denken naar voelen.
Op de Lotusbeurs zorgen haar live cello muziek en stem, yoga hartopeners en de Latifa meditatie (uit het Soefisme) voor een atmosfeer en ervaring. Laat je raken en ‘tune in’ op deze liefdesfrequentie. Meer info: www.evelienfokker.com en http://www.gevoeligesnaar.nl" target="_blank">www.gevoeligesnaar.nl

Christine Pannebakker

De write way
Inspirerend schrijven met Christine Pannebakker 

Hou je van schrijven? Leeft er een verhaal in jou? Zou je het liefst je baan opzeggen om achter de schrijftafel te kruipen? Of verlang je simpelweg naar een zondagmorgen met jouw vingers dansend over het toetsenbord? Dit is het moment.

Tijdens deze interactieve workshop ontdek je wat inspirerend schrijven is. Hoe je kunt schrijven in the flow. Waarom de wereld wacht op jou. Hoe je de muze kunt uitnodigen. En waarom uitstellen niet langer een optie is.

Deze workshop geeft je gevleugelde vingers!

Christine Pannebakker diverse inspirerende bestsellers, zowel fictie als non-fictie waaronder Wie ben ik, Het mama masterplan, Vrouwenpower en De week.

De 25 schrijfweken die ze samen met Geert Kimpen gaf, werden uitgeroepen tot De beste schrijfweek. Ze begeleidde inmiddels bijna duizend auteurs bij het waarmaken van hun droom. Onder wie Hannah Cuppen (Liefdesbang), Mark Verhees (De Vibe) en Geert Kimpen (De kabbalist)

Ellen Duim

Ellen Duim - Handanalyse & Coaching

Interactieve Workshop Handlezen door Ellen Duim – Wie ben jij in de liefde?
Op de kermis krijg je ongetwijfeld te horen wanneer de prins(es) op het witte paard voor je deur staat of wanneer je grote liefde er met een ander vandoor gaat. Maar dat vertellen je handen je dus niet. Wel laten ze zien hoe jij in relatie staat tot anderen en hoe het zit met jouw gedrag en verlangens binnen de liefde.
Ben je romantisch of praktisch? Laat je je graag verrassen of houd je de touwtjes liever in handen? Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Benieuwd naar het verhaal van jouw handen? Kom dan naar de interactieve workshop Handlezen en laat je verrassen!

Ellen Duim, Handleeskundige en auteur van Het Handleesboek (AnkhHermes 2013)
Mijn praktijk als handleeskundige en coach bestaat dit jaar 22 jaar. Ik geniet intens van mijn werk. Ik vind het fantastisch iedere keer weer bijzondere mensen te ontmoeten met hun eigen, unieke verhaal. Handen ontroeren mij enorm; alleen al het feit dat ik dat persoonlijke verhaal vanuit de handen mag verwoorden, dat is toch prachtig?
Ik geef consulten, workshops, bedrijfssessies en een driejarige opleiding Handanalyse & Coaching.
Mijn missie is om mensen te inspireren en via de handen inzicht te geven, zodat ze zich (weer) met zichzelf kunnen verbinden en zich bewust worden van hun talenten en mogelijkheden, valkuilen en verlangens.
In het handlezen heb ik mijn passie hervonden. En jij? Durf jij je hart te volgen of zitten er nog ‘mitsen’ en ‘maren’ in de weg?

Paul Smit Doe mee aan lotus 2016